تجلی اقتصاد مقاومتی در کاشت 3 هکتار گل محمدی توسط کارآفرین آملی/ استعداد بالای اشتغال‌آفرینی مازندرا

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب


در این میان می‌توان به نهادینه کردن توسعه فرهنگ کشت گیاهان دارویی، که به اشتغال‌زایی و درآمد‌زایی خوبی منتهی می‌شود، اشاره کرد.

باتوجه به وجود دانش تولید داروهای گیاهی در ایران، دراین زمینه جزء کشورهای پیشتاز هستیم چراکه قدمت داروهای طب سنتی و تنوع گیاهان در کشور زیاد است، و با توجه به مشکل اشتغال که به روستاهای ما رخنه کرده است، باید بتوانیم با کشت گیاهان دارویی درصدد رفع مشکل اشتغال روستاییان باشیم.

طرح کشت گیاهان دارویی، الگویی مناسب برای اشتغال‌زایی جوانان

ایران در زمینه داروهای گیاهی جزء سه کشور برتر دنیا قرار دارد. ایران، هند، چین و یونان جز کشورهایی هستند که در طب سنتی مهارت زیادی دارند. کشور ما در هزار و 270 گونه، گیاه دارویی انحصار دارد که در هیچ جای جهان یافت نمی‌شود.

هر هکتار کشت گیاهان دارویی چون گل گاو زبان، برای حداقل 150 تا 300 نفر ایجاد اشتغال می‌کند و از سوی دیگر 160 میلیون تومان در هر هکتار درآمدزایی دارد.

باید توجه ویژه‌ای به محصولات گیاهی همچون آویشن، گل گاو زبان، زعفران، گل محمدی و ... شود و البته باید گل‌های زینتی را به دلیل اینکه کم آب هستند نیز کشت کنیم چراکه با این کار علاوه بر بیابان زدایی، اشتغال‌زایی ایجاد می‌شود و درآمد را از شهرها به روستاها منتقل می‌کند.

با تبدیل گیاهان به دارو به کمک متخصصان کشور علاوه بر درآمدزایی، اشتغال روستاییان، حفظ منابع آبی کشور، بیابان زدایی و... می توان به زمینه صادرات هم فکر کرد.

این همه استعداد و این همه بی تفاوتی مسؤولان؟!

پرورش و کشت گل محمدی باتوجه به اینکه بیش از 30 میلیارد یورو در دنیا گردش مالی دارد در کشور ما می‌تواند بالاترین مرجع تولید و بهترین تولید کننده گل محمدی در دنیا باشد، چرا که این پتانسیل در ایران وجود دارد و البته در زمینه تولید گل، گلاب، اسانس‌ها و طعم دهنده‌ها نیز می‌توانیم پیشتاز باشیم.

عزت‌الله صالحی متولد 1337 از روستای لاسم شهرستان آمل پرورش دهنده گل محمدی است که با کارآفرینی توانسته زمین بلا استفاده خود را تبدیل به باغ گلی زیبا و شروع به اشتغال‌زایی کند.

وی 10 سال در جهاد سازندگی آمل به‌عنوان مدیر جهادسازندگی و 20 سال در تشکیلات آب و فاضلاب روستایی آمل، محمودآباد، استان مازندران و کارشناس آبیاری و تکنسین راه و ساختمان فعالیت داشته است.

صالحی درباره شروع کار خود به خبرنگار ما گفت: یکی از دلایل اصلی برای پرورش گل محمدی، موقعیت جغرافیایی منطقه روستایی لاسم است که بعد از تحقیقات در این منطقه و بررسی موقعیت آن به این نتیجه رسیدم که پرورش گل محمدی هم از لحاظ موقعیت و هم از لحاظ درآمدزایی مناسب است.

وی انگیزه شروع به کارش را ایجاد اشتغال‌زایی عنوان کرد و افزود: بعد از بازنشستگی تصمیم گرفتم یک کار تولیدی جدیدی را شروع کنم که هم زمینه اقتصاد مقاومتی وهم اشتغال‌زایی را فراهم کند.

انتظار حداقلی از مسؤولان در حمایت از تولیدکنندگان

این کارآفرین موفق آملی هدف از پرورش گل محمدی را شرایط اقتصادی مناسب این کار خواند و اظهار کرد: اسانس و کیفیت گل محمدی نسبت به مناطق پست‌تر ارجحیت دارد به همین دلیل در این منطقه که سال‌ها بلا استفاده بود، شروع به فعالیت کردم.

صالحی هزینه اولیه برای شروع این کار را 40 میلیون تومان عنوان کرد و ادامه داد: از سه هکتار زمین شروع به کارکردم که در صورت فراهم بودن شرایط مالی به چهارهکتارهم قابل توسعه است.

این بازنشسته جهاد سازندگی در مورد پرورش گل محمدی بیان کرد: یکی از مزایای کار پرورش گل محمدی این است که با یک بار کشت در صورت سازگاری با محیط تا 15 سال می‌تواند بازدهی داشته باشد و از سال سوم به بعد گل‌دهی و رشد آغاز می‌شود.

وی زمان گل‌دهی این گیاه را از سال سوم به بعد عنوان کرد و افزود: زمان گل‌دهی از اول تیر تا آخر تیر ماه یعنی یک ماه دوره گل‌دهی است که به لحاظ موقعیت زمانی و شرایط اقلیمی منطقه گاهی متفاوت می‌شود.

صالحی عمده مشکل خود در این کار را آبیاری اصولی دانست و عنوان کرد: آبیاری باید به شکل قطره‌ای باشد که کاری راحت‌تر و با بازدهی بهتر است. مشکل دسترسی نداشتن آسان به زمین کاشت گل محمدی مشکل دیگری است که در زمان کاشت و برداشت داریم همچنین وجود دام در مناطق اطراف به علت نبود حصار، خسارت زیادی برای محصولات به وجود می‌آورد.

این کارآفرین آملی با بیان اینکه 2 نیروی کار ثابت دارم، بیان کرد: البته در زمان کاشت و برداشت محصول نزدیک 70 نفر نیروی کار لازم است.

طبیعت مازندران بزرگترین خاستگاه تولید و اشتغال

وی با توصیه به افرادی که در فکر پرورش گل محمدی هستند، اظهار کرد: علاقمندان برای پرورش این گیاه در وسعت کم شروع کنند و بعد توسعه دهند و قبل از آن مطالعه دقیق درباره منطقه مورد نظر داشته باشند و حتما در آبیاری به موقع دقت کنند.

صالحی به جوانان جویای کار گفت: کارشناسان رشته کشاورزی، منطقه خود را بهتر بشناسند و از اندوخته علمی خود برای کارهای تولیدی و کشاورزی استفاده کنند. هزاران هکتار زمین در این اطراف وجود دارد که بلا استفاده ماندند که می‌توان پروژه‌های بزرگی در دل این زمین‌ها به وجود آورد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جوانان بهتر است به کارهای سخت دست بزنند و مسئولان در هدف‌گذاری و شناخت استعدادها به این افراد کمک کنند.

همچنین گل محمدی دارای خواص فراوانی از جمله ضد دیابتی، ضدپیری بوده و در درمان افسردگی و ناراحتی‌های ریوی، قلبی و کلیوی مفید است.

خواص بی‌شمار گل محمدی

در ادامه دکتر سمیه ذاکری، دستیار طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی بابل درباره خواص گل محمدی به خبرنگار ما گفت: گل سرخ در متون طب ایرانی به ورد احمر معروف است، گیاهی خوشبو و مقوی روح و قوای بدن و دارویی مفرح و مسهل خلط صفرا و بلغم است.

وی به علت حضور پررنگ گل محمدی در فرهنگ ایرانیان به ویژه در مراسمات عزا اشاره کرد و افزود: در گذشته رسم بود که فضای مجالس سوگواری را با گلاب و عطر گل محمدی معطر کنند تا با استنشاق آن قوت در قوای قلب و مغز ایجاد شده تحمل سوگ از دست دادن عزیزان بیشتر شود و ضعفی که در اثر غم بر قوای بدن حاکم شده بدین ترتیب تا حدودی برطرف شود.

دکتر ذاکری در مطالعات امروزی و مقالات معتبر علمی درباره خاصیت گل سرخ بر تقویت عصب و مغز مطالبی به چاپ رسیده که تایید کننده خواص آن از نظر حکمای طب ایرانی است و ادامه داد: در برخی مطالعات امروزی آمده که عصاره گل سرخ باعث بهبود عملکردهای شناختی و مغزی در موش‌ها می‌شود.

وی در مورد سردرد‌هایی که از گرمی باشد بیان کرد: چکاندن عصاره گل محمدی در بینی مفید و حتی ضماد گلبرگ‌های آن به ناحیه سر درد که از گرمی باشد تسکین دهنده است.

این دکتر طب سنتی به خواص دهان‌شویه با جوشانده گل سرخ اشاره کرد و گفت: شستن دهان با گلاب باعث تقویت لثه‌ها می‌شود و افرادی که لثه‌های سست و مستعد خون‌ریزی دارند با مضمضه کردن گلاب روزی یک تا دوبار می‌توانند این مشکل را به راحتی حل کنند.

وی همچنین با اشاره به افرادی که ضعف قلب و مغز دارند، تصریح کرد: کسانی که دچار استرس‌های بی‌دلیل، ترس، وحشت هستند، بوییدن گل سرخ، گلاب و یا عطر گل محمدی از طریق تقویت قوای قلبی و مغزی مشکل‌شان را برطرف می‌سازد.

سمیه ذاکری دم نوش گل سرخ را مقوی معده عنوان کرد و افزود: همچنین این دم‌نوش برای کبد، ریه، کلیه‌ها، روده‌ها و رحم نیز بسیار مقوی است و همچنین غنچه گل سرخ که هنوز باز نشده دارای قوه قبض است که برای رفع اسهال کاربرد زیادی دارد.

این دستیار طب سنتی به خاصیت دیگر گل محمدی اشاره کرد و گفت: گل محمدی برای زخم‌ها و تاول‌های مرطوب مانند آبله بسیار مفید است و برای خشک کردن این زخم‌ها پاشیدن مقداری پودر گل سرخ روی زخم تاثیر بسزایی دارد.

وی برای افرادی که از بوی بد عرق شکایت دارند، بیان کرد: پس از استحمام و آخرین آبکشی مقداری از جوشانده ولرم شده گل سرخ را روی بدن خود بپاشند هم باعث خوشبویی بدن است هم با قوت قبضی که دارد باعث تقویت پوست و کاهش ترشحات بدبو می‌شود.

دکتر ذاکری با بیان اینکه در تعریق بیش از حد ناحیه‌ای از بدن توصیه شده پودر گل سرخ و پودر گیاه مورد را به ناحیه بپاشند تا تعریق کاهش یابد، ادامه داد: در افرادی که کهیر می‌زنند در فاز حاد بیماری که پوست سرخ و داغ است پاشیدن گلاب پس از استحمام یا مالیدن گل سرخ به موضع تسکین دهنده خارش‌ها است.

این دستیار طب سنتی گل سرخ را اصلاح کننده بعضی از گیاهان دیگر دانست و عنوان کرد: این گیاه ضررهای گیاه سنای مکی را برطرف می‌کند. افرادی که به‌عنوان مسهل از برگ سنا استفاده می‌کنند باید دقت کنند که حتما زیر نظر پزشک طب سنتی این تجویز انجام شود چرا که برگ سنا مسهل است و نه ملین و خطرات خاص خودش را دارد و هرگز نباید برگ سنا بدون گل سرخ مصرف شود.

وی مصرف دمنوش گل سرخ را برای افرادی که آلرژی و نزله دارند مضر دانست و گفت: برای رفع زیان آن بهتر است با انیسون دم بکشند.

دکتر ذاکری در پایان تصریح کرد: بهتر است قبل از مصرف هر داروی گیاهی درباره میزان و مدت مصرف یا مجاز بودن آن برای طبع و مزاج فرد، حتما با پزشک متخصص طب سنتی مشورت شود.

پایگاه خبری آسمانه خبر...
ما را در سایت پایگاه خبری آسمانه خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asemanehkhabara بازدید : 12 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396 ساعت: 13:58