اثر تغذیه مناسب بر روی حافظه و یادگیری دانش‌آموزان/ اهمیت مدیریت زمان در کنکور

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

مهمترین دغدغه یک پشت کنکوری نحوه مدیریت زمان است تا بتواند در زمان مناسب به تست‌ها پاسخ دهد و دچار کمبود وقت نشود.

اثر تغذیه مناسب بر روی حافظه و یادگیری دانش‌آموزان/ اهمیت مدیریت زمان در کنکور

به گزارش خبرنگار سفیر هراز، ماراتون کنکور شاید بزرگترین اتفاق زندگی افراد باشد که دنیای آرزوهایشان را تسخیر کرده و برای بسیاری‌ها تنها سد به دنیای پیشرفت و سکوهای موفقیت است.

کنکور هرچند مانند سال‌های گذشته غول شکست ناپذیری نیست و امروز به راحتی به پیروزی نائل می‌شویم اما هنوز کسب بهترین صندلی جزء آرزوهای اشخاص است.

پیروی از یک الگوی صحیح تغذیه‌ای و راهکارهای برنامه ریزی شده بر بهبود عملکرد فرد تاثیر بسزایی دارد. با نزدیک شدن به زمان امتحانات به ویژه کنکور، عملکرد سیستم مغزی و تقویت حافظه از یک سو و کاهش اضطراب از سوی دیگر، اهمیت مضاعفی پیدا می‌ کند.

دکتر مسعود عباسعلی‌پور پزشک عمومی و متخصص تغذیه درباره تغذیه دانش‌آموزان در دوران کنکور به خبرنگار ما گفت: خوردن صبحانه اثر قابل ملاحظه‌ای بر روی حافظه و فراگیری دروس دارد و حتما باید آن را کامل میل کرد.

وی به حذف مواد مصنوعی در تغذیه اشاره کرد و افزود: گنجاندن تنوع مواد غذایی در برنامه تغذیه‌ای و مصرف گلوگز که باعث ثبات نسبی آن در طول روز شده و کارایی سامانه حافظه را ارتقا می‌بخشد.

این دکتر تغذیه با تاکید بر استفاده بیشتر از غذاهای سنتی اظهار کرد: بهتر است که در یک ساعت مشخص وعده‌های غذایی ناهار و شام استفاده شود تا بدن به ساعت مشخصی عادت کند.

دکترعباسعلی‌پور ادامه داد: دانش‌‌آموزان بیشتر از لبنیات و غذاهایی مثل لوبیا ،عدس ،تخم مرغ آپز، ماکارانی، شامی، میرزا قاسمی، سبزیجات، خیار، هویج، کاهو و... غذاهایی که کم تر صنعتی هستند، مصرف کنند.

وی درباره مصرف میان وعده‌ها بیان کرد: بهتر است از کشمش، انجیر خشک، بادام و انواع مغزها در میان وعده استفاده کنند.

داشتن روحیه بانشاط برای موفقیت در کنکور

یکی از مشکلاتی که داوطلبان کنکور، به ویژه دانش‌آموزان با آن مواجه هستند نداشتن روحیه و احساس نشاط در درس خواندن و آمادگی برای کنکور است که مسایل مختلفی مانند نداشتن یک برنامه خوب، ناتوانی در یادگیری برخی از دروس، مسایل خانوادگی یا آموزشی و … ممکن است باعث پیش آمدن چنین شرایطی برای داوطلبان شود.

با توجه به اینکه داوطلبان کنکور در شرایط خاصی هستند، باید با تلاش عوامل ناراحت کننده یا انگیزه‌زدا را از خود دور کنند؛ زیرا مطالعه با روحیه پایین باعث می‌شود تا افراد نتوانند نتیجه خوب و رضایت بخشی از مطالعه و کنکور خود بگیرند.

در ادامه سودابه صالحی کارشناس روانشناسی، مشاور برنامه ریزی تحصیلی و مسائل فردی و اجتماعی درباره برنامه‌ریزی درسی دوران کنکور گفت: مغز انسان تکالیف ناقص و ناکامل را در مقایسه با تکالیف کامل و شفاف به مدت طولانی‌تری به خاطر می‌سپارد چرا که سعی می‌کند با فکر کردن به آنها رفع ابهام کند تا به یک رضایت درونی برسد.

وی بهم ریختگی و کارهای ناتمام را از عوامل عدم تمرکز خواند و بیان کرد: به همین دلیل به داوطلبان کنکور و آزمون‌ها پیشنهاد می‌شود از تماشای سریال‌های تلویزیونی دوری کنند چرا که وقتی ادامه سریال به قسمت آینده موکول می‌شود مغز تا مدت‌های طولانی خود را درگیر پیش بینی سرنوشت سریال می‌کند، هرکار ناتمام تمرکز وعملکرد ما رابه شدت کاهش می‌دهد.

مدیریت زمان در کنکور

این کارشناس روانشناسی مهمترین دغدغه یک پشت کنکوری را نحوه مدیریت زمان دانست و تصریح کرد: داوطلب باید بتواند در زمان مناسب به تست‌ها پاسخ دهد و دچار کمبود وقت نشود و از زمانی که در اختیارشان قرار داده شده به درستی استفاده کنند.

صالحی نداشتن برنامه‌ریزی زمانی در طی آزمون را عامل کمبود وقت در آزمون عنوان کرد و یادآور شد: عدم برنامه ریزی زمانی باعث می‌شود که داوطلب بر روی یک سوال بیش از حد مکث کرده و شانس خود را برای پاسخ به سوالات دیگر کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه سوالات کنکور استاندارد سازی شده هستند، اظهار کرد: سوالات کنکور علاوه بر اینکه وقت مناسب برای پاسخگویی به آنها در نظر گرفته شده به رده‌های آسان، متوسط و سخت نیز دسته بندی می‌شوند پس برای مدیریت زمان، فرد باید مدت زمان خاصی را برای پاسخ گویی به هر سوال در نظر بگیرید و از زمان خود هوشمندانه استفاده کند، داشتن برنامه در این مورد اهمیت ویژه‌ای دارد.

این کارشناس روانشناسی درباره کاهش اضطراب شب امتحان یادآور شد: قبل از اتمام کلاس‌ها و شروع امتحان به خودتان اطمینان داشته باشید و از امتحان نترسید ،سوالات از کتاب درسی شماست و شما با مطالعه کتاب‌های درسی به راحتی می‌توانید به سوالات پاسخ دهید ،از ایجاد رقابت ناسالم با دانش‌آموزان دیگر اجتناب کنید، در صبح امتحان صبحانه مناسبی میل کنید و به هیچ وجه گرسنه به جلسه امتحان نروید.

صالحی با عنوان اینکه دانشآموزان برای دریافت کالری مناسب عسل، کشمش، خرما بخورند، ادامه داد: دانش‌آموزان به استراحت و خواب خود در شب امتحان توجه کنند و از حبس کردن خود در اتاق مطالعه خودداری کرده و استراحت و تفریح لازم را داشته باشند، همچنین قبل از شروع امتحان دوش گرفتن و تنفس‌های عمیق و ریلکسیشن(سفت و رهاسازی عضلات) را در برنامه خود قرار دهند.

مغز انسان برای به یاد آوردن مطالب نیاز به استراحت کافی دارد

وی استراحت کافی را فرصتی برای بارگذاری ذهن و تثبیت مطالب دانست و عنوان کرد: استراحت سبب می‌شود تا مطالب به صورت طولانی مدت در ذهن و حافظه قرار گیرند و به سرعت فراموش نشوند، این رویکرد به دلیل عملکرد خاص مغز انسان است که برای به یاد آوردن مطالب نیاز به استراحت کافی دارد.

این مشاور برنامه ریزی تحصیلی ادامه داد: افرادی که به ویژه شب‌های امتحان کم می‌خوابند و یا اصلا استراحت نمی‌کنند میزان 40 درصد از مطالب درسی را به نسبت افرادی که استراحت کافی می‌کنند به یاد می‌‎آورند.

دلایل عدم یادآوری مطالب در امتحان

صالحی دسته بندی نکردن اطلاعات را از عوامل عدم یادآوری در جلسه امتحان بیان کرد و افزود: دانش‌آموزان اگر مطالب خوانده شده خود را با استفاده از الگوهای یادآوری دسته بندی نکنید سر جلسه آزمون بازیابی صحیحی از اطلاعات نخواهید داشت و همنچنین عدم رعایت فواصل زمانی مرورباعث عدم یادآوری می شود ، یکی از راه های  افزایش سرعت در آزمون ها، به یاد داشتن مطالب است  ؛در صورتیکه مطالب را با استفاده از مرور وارد  حافظه بلند مدت خود نکرده باشید در سرعت عمل بالا، نتیجه خوبی کسب نخواهید کرد.

وی به عدم تسلط افراد بر مطالب اشاره کرد و آن را از عوامل عدم یادآوری بیان کرد و گفت: گاهی اوقات دانش‌آموزان مبحث مورد نظر را مطالعه می‌کنند اما در جلسه آزمون به دلیل نداشتن تسلط روی تمام قسمت‌های سوال نمی‌توانند پاسخ دهند که راه حل افزایش تسلط، زدن تست‌های آموزشی به شیوه صحیح است.

این کارشناس روانشناسی داشتن برنامه‌ریزی را یکی از توصیه‌های اساسی برای کنکور عنوان کرد و افزود: دانش‌آموزان ابتدا کتاب‌های آسان را از قسمت‌های آسان و جذاب شروع كنند و سپس به سراغ بخش‌های مشكل و دروس سخت بروند، این كار را می‌توان با مرور قسمت‌های خوانده شده قبلی آغاز كرد.

صالحی به خواندن ازروش تدریجی اشاره کرد و گفت: دانش‌آموزان در طول سال تحصیلی درس بخوانند و خواندن دروس را به شب‌های قبل از امتحان موكول نكنند، مطالعه تدریجی و با تداوم در طول سال تحصیلی بسیار بهتر از مطالعه فشرده و با تراكم در چند روز قبل از کنکور است.

وی با بیان اینکه حتی المقدور برای یك كتاب بیش از دو ساعت وقت در نظر نگیرند، یادآور شد: افراد زمان‌های مطالعه را به مدت‌های دو ساعته تقسیم كنند و فکر نکنند هر چقدر زمان مطالعه یك كتاب بیشتر باشد بهتر است بر عكس هر چقدر زمان كوتاه و موضوع مورد مطالعه عوض شود، میزان یادگیری افزایش پیدا می‌کند.

این کارشناس روانشناسی مدیریت زمان در جلسه‌ را یکی از پیش‌شرط‌های موفقیت در کنکور دانست و بیان کرد: دانش‌آمزان بدانند که عدم پاسخ‌گویی به سؤالات در وقت تعیین‌شده می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، یادآوری مطالب با سرعت عمل بالا در مدیریت زمان نقش مؤثری دارد.

صالحی در پایان خلاصه‌نویسی را یکی از راه حل‌های مدیریت زمان خواند وتصریح  کرد:مرورکردن، داشتن تسلط کافی، حل تست‌های مجموعه‌ای و تست‌های زمان‌دار می‌تواند به مدیریت مطلوب زمان در جلسه کنکور کمک کند.

برای همه کسانی که چه در کنکور قبول می‌شوند و چه آنهایی که از ورود به دانشگاه باز می‌مانند، روزهای مهمی در انتظار است بنابراین باید به برنامه‌های مهم زندگی و موفقیت‌های بزرگ در زندگی فکر کنند و بدانند در کنکور به اندازه‌ای نتیجه می‌گیرند که برای آن تلاش کردند و فراموش نکنند کنکور پایان زندگی نیست و موفقیت‌ها در آینده نزدیک انتظار رسیدن شما به آنها را می‌کشد.


برچسبـهـ ـا : کنکور, مشاوره کنکنور, سمانه قلی پور, آسمانه خبر

♥ نوشته شده در دوشنبه نوزدهم تیر ۱۳۹۶ ساعت 10:48 توسط سمانه قلی پور :

پایگاه خبری آسمانه خبر...
ما را در سایت پایگاه خبری آسمانه خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asemanehkhabara بازدید : 27 تاريخ : جمعه 20 مرداد 1396 ساعت: 13:56