علامتین حسن‌زاده آملی و جوادی آملی سرمشق انقلابیون و قوت قلبی برای مبارزه‌های انقلابی

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

به گزارش سفیر هراز، به سردترین روزهای سال نزدیک می‌شویم، روزهایی که شور و هیجانی خاص فضای میان مردم را گرم می‌کند. فضایی که مملو از شکوفا شدن و پرواز شدن است.

 

در میان تاریکی که تقدیر ایران را با جوهری سیاه رقم می‌زد و سایه‌های استکبار را برخاک ایران جولان می‌داد شجاعت غیور مردان و زنان این مرزو بوم توهم‌های شیطانی آنان را متلاشی کرد.

 

آرامش و استقلال امروز ما مدیون رستم‌هایی است که چون آرش جان‌شان را قربانی آرمان‌های خود کردند تا تاریخ ایران بار دیگر ایستاده در جهان ظاهر شود.

 

آری، با دلاوری‌های آن روزها امروز شاهد آلبومی هستیم که با خون پاک شهدا قداست یافته و آهنگ ماندگاری شده که به گوش انسان‌های آزاداندیش این کره خاکی نجوا سر می‌دهد.

 

انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن سال 57 هجری خورشیدی با مشارکت طبقات مختلف مردم، بازاریان، احزاب سیاسی مخالف حکومت پهلوی، روشنفکران، دانشجویان و روحانیون شیعه در ایران به پیروزی رسید و نظام پادشاهی این کشور را سرنگون و زمینه روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی به رهبری عالم و روحانی بزرگ شیعه حضرت امام خمینی را فراهم کرد.

 

مبارزان انقلابی

سیداسدالله بنی هاشمی متولد 1337 یکی از مبارزان انقلابی اهل شهرستان آمل درباره اوضاع سیاسی، اجتماعی قبل از انقلاب به خبرنگار ما گفت: مسئله اصلی در آن زمان وحدت بود و کمتر به خط و ربط نگاه می‌کردند. اکثر افراد انقلابی از بچه‌های هیئتی بودند و از آن مکان مقدس سرمشق می‌گرفتند، چراکه ایثار، فداکاری‌ها و اخلاص در هیئت‌ها جریان داشت.

 

وی شروع فعالیت‌های انقلابی خود را از سن 17 سالگی عنوان کرد و افزود: در نیاکی محله آمل هیئت داشتیم و همیشه در آنجا دور هم جمع و به گفت‌وگو درباره مسائل روز و روشنگری از اوضاع سیاسی اجتماعی آن دوران می‌پرداختیم.

 

دستگیری و شکنجه توسط ساواک

این مبارز انقلابی با اشاره به اینکه در آن دوران توسط ساواک دستگیر شد، اظهار کرد: فخرالدین حجازی در حسینیه ارشاد به مدت چند روز سخنرانی داشت و ما تصمیم گرفتیم که تظاهرات آرامی را شروع و بعد با شعارهای درود بر خمینی، مرگ برشاه اعتراض خود را نسبت به حکومت غاصب پهلوی بیان کنیم.

 

وی با بیان اینکه در جریان همان تظاهرات ماموران ساواک من را دستگیر و به طبقه بالای شهربانی سابق که ویژه ساواک بود، بردند، ادامه داد: در حین شکنجه فک‌ام را شکستند، بعد از آنکه من و دکتر شمس را به اتاق ریئس ساواک بردند ما از طبقه دوم به خیال خودمان از دست آنها فرار کردیم اما روی پل معلق توسط نیروهای ساواک محاصره شدیم.

 

بنی‌هاشمی با عنوان اینکه راه فراری جز پریدن از پل نداشتیم و تصریح کرد: پس از پریدن از روی پل با وجود آب زیاد رودخانه هراز موفق به فرار شدیم و از طریق پشت بام‌ها به خانه رفتم و چون بیرون نیروهای ساواک بودند مجبور شدم با چادر و کفش مادرم فرار کنم.

 

نقش رهبری و امام موسی صدر در پیروزی انقلاب

این مبارز انقلابی عامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی ایران را مرجعیت دین و تقوا دانست و افزود: رهبری مسئله اصلی و عامل پیروزی این انقلاب بود. زمان آیت الله کاشانی اتفاق‌های زیادی رخ داد و تلاش‌های بسیاری انجام شد اما نتوانست مردم را با خود همراه کند.

 

وی امام موسی صدر را در  پیروزی این انقلاب سهیم دانست و تصریح کرد: وی نقش مهمی در این انقلاب داشت که متاسفانه خیلی از آن نامبرده نشد، تمام کارهای حضرت امام (ره) در خارج از کشور رایزنی‌ها و جابه جایی‌ها به دست امام موسی صدر بود.

 

بنی‌هاشمی به نقش آیت‌الله حسن‌زاده آملی و آیت‌الله جوادی آملی در برپایی روحیه انقلابی میان مردم اشاره کرد و گفت: در آن دوران این علمای گرانقدر برای مردم روشنگری و مسائل زمان را به خوبی برای آنها بیان می‌کردند. این دو عالم برجسته جهان اسلام و شهر آمل سرمشق انقلابیون و قوت قلبی برای مبارزه‌ها و حرکت‌های انقلابی بودند.

 

با حمایت پرشور مردم، مجسمه شاه بر زمین افتاد

این مبارز انقلابی آمل را جزء نخستین شهرهایی که به دست مردم قرار گرفت، دانست و بیان کرد: مجسمه شاه در میدان 6 بهمن که امروز میدان 17 شهریور نام دارد قرار داشت و تصمیم گرفتیم که آن را به زمین بزنیم؛ همه وسایل مهیا، تراکتور هم آوردیم و با وجود سربازان نظامی با حمایت پرشور مردم، مجسمه شاه بر زمین افتاد.

 

اسدالله بنی‌هاشمی وظیفه جوانان این نسل را حفظ حرمت آرمان‌های انقلاب عنوان کرد و یادآور شد: جوانان باید درباره انقلاب مطالعه کرده و در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب تا بهتر بتوانند آن را درک کنند.

 

نقش مردم یکی از وجوه تمایز انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب‌ها است

انقلاب اسلامی ایران با داشتن سه عنصر اساسی اسلام، مردم و رهبری توانست ارزش‌ های خوبی را برجسته و آن را با گذشت 38 سال حفظ کند و پیام خود را به جهانیان برساند و عوامل پیروزی انقلاب اسلامی، همان دلایل پویایی و پایداری آن است.

 

حضور تمام عیار مردم در صحنه، استفاده از ظرفیت و پتانسیل اسلام به‌عنوان دین جامع که می‎تواند پاسخگوی نیازهای بشر باشد و در کنار آن عنصر رهبری که هدایتگر جامعه به سوی کمال است، عوامل پیروزی و پایداری انقلاب اسلامی ایران به شمار می‌‎آیند.

 

سیدصادق رسولی یکی از دیگر از مبارزان فعال انقلابی متولد 1330 از روستای عبدالله‌آباد شهرستان آمل است.

وی از آغار فعالیت‌های انقلابی خود به خبرنگار ما گفت و تصریح کرد: از سن 16 سالگی به درس و تدریس قرآن در روستاهای اطراف مشغول شدم و این امر باعث آشنایی من با حجت السلام منصوریان از انقلابیون مبارز آن دروران شد. از ایشان نوارها و فرمایشات امام خمینی (ره) به دست ما می‌رسید و بسیاری از مسائل سیاسی روز برایمان روشنگری می‌شد.

 

این مبارز انقلابی در ادامه افزود: از سال 52 به شهر آمل آمدم و در جلسات قرآنی که در چند نقطه از شهر تدریس می‌کردم به توطئه‌ها دشمن و مسائل معنوی انقلاب نیز می‌پرداختم و هم‌زمان در سخنرانی‌هایی که در مهدیه آمل برگزار می‌شد حضور داشتم.

 

رسولی شروع نطفه انقلاب را از سال 1330 دانست و بیان کرد: اگر بخواهیم پیرامون انقلاب صحبت کنیم باید به زمانی برگردیم که انسان‌های بزرگی چون شهید مدرس، کاشانی و... خون دل‌ها خوردند تا این نهال را کاشتند و بعد از آن چه خون‌هایی که برای آب‌رسانی این نهال ریخته شد.

 

انتشار شب نامه‌های فدائیان خمینی(ره) در مسیر تفکر معمار کبیر انقلاب

وی با اشاره به فعالیت خود در آن دوران و انتشار شب نامه‌های فدائیان خمینی آمل، اظهار کرد: با دوستان در جلسات و مراسم‌ها حضور داشتیم و در مسیر تفکر حضرت امام خمینی(ره) شب‌نامه‌ها را انتشار می‌دادیم و به دنبال پیروزی انقلاب قدم برمی داشتیم‌.

 

به آتش کشیدن سینما درفش نقطه شروع تظاهرات و قیام‌های علنی مردم آمل

این مبارز انقلابی به تصاحب و آتش کشیدن سینمای آمل توسط انقلابیون شهر اشاره کرد و گفت: شب عید فطر سال 57 بود با چند نفر از دوستان شیشه‌های سینما درفش را شکستیم و یکی از بچه‌ها لباس خود را درآورد و با آن آنجا را به آتش کشیدیم، فردای آن روز مردم انقلابی از مسجد حاج علی کوچک تا امام‌زاده ابراهیم(ع) قیام کردند که بسیار با شکوه بود.

 

رسولی به آتش کشیدن سینما درفش آمل را نقطه شروع تظاهرات و قیام‌های علنی مردم آمل عنوان کرد و ادامه داد: پس از به آتش کشیده شدن سینما درفش، تظاهرات و قیام‌های مستمر ادامه داشت و مردم با حضوری گسترده برای آرمان‌های خود در آن تظاهرات‌ها شرکت می‌کردند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: با چند تن از دوستان مسیر بیمارستان 17 شهریور را به نشانه اعتراض بستیم که ماموران شاه آمدند، یکی از افراد نظامی با پرخاشگری قصد تیراندازی به من و دوستم شهید ولی‌زاده را داشت اما به دستور یکی از فرماندهان نظامی که انقلابی بود از تیراندازی به ما ناکام ماند.

 

این مبارز انقلابی حضور نداشتن در روز 22 بهمن را یکی از آرزوهای تحقق نیافته خود عنوان کرد و گفت: 9 دی ماه در خیابان یک گلوله به سمت چپ سینه من اصابت و به رگ‌هایم‌ آسیب وارد کرد و باعث شد ریه‌ام را پیوند دهند. یکی از رگ‌های قلبم سیاه و یکی از مهره‌های ستون فقراتم از بین رفت و در زمان پیروزی انقلاب در خانه تحت مداوا بودم.

 

رسولی به آتش کشیدن بانک شهریار در آن زمان اشاره کرد و افزود: همراه چند تن از بچه‌های مبارز داخل یک تابوت را از سنگ پر کردیم و به همراه خواهران انقلابی که با گریه و زاری به ما کمک کردند تا مراسم تشییع جنازه عادی به نظر برسد به کوچه دادگستری سابق، جلوی بانک شهریار رسیدیم، آنجا تابوت را به زمین گذاشتیم و سنگ‌ها را به طرف شیشه‌ها پرت کردیم و بعد از آن بانک را آتش زدیم.


 

دستگیری خبرنگاران BBC توسط انقلابیون در آمل

وی بهترین خاطره‌اش در آن دوره را دستگیری خبرنگاران BBC بیان کرد و ادامه داد: وقتی با خبرشدیم  چند تن از خبرنگاران این شبکه به آمل آمدند دست به کار شدیم و آنها را دستگیر و در داداگستری سابق در اتاقی زندانی کردیم اما بعد از مدتی ساواک متوجه شد و به ما حمله کرد که خوشبتانه همه دوستان توانستند فرار کنند.

 

این مبارز انقلابی و شجاع،  وظیفه نسل امروز را پاسداری از انقلاب اسلامی ایران دانست و اظهار کرد: وظیفه اصلی به گردن ما است که جوانان را با انقلاب آشنا و در این راه باید از اغراق و انکار حقیقت دوری کنیم.

 

رسولی  جوانان امروز را نسلی پرشور و انقلابی‌تر از نسل‌های گذشته خواند و افزود: این نسل به انقلاب بسیار وفادار است، جوانان امروزی حریم داران و شهدای حرم نمونه بارزی از این نسل هستند.

 

وی با بیان اینکه امیدوارم سخنان امام خمینی(ره) در جهان عالم‌گیرشود، تصریح کرد: امروز باید همه از فرمان رهبری تبعیت کنیم و این نسل جوان باید مبلغ خوبی برای اسلام در سطح جهان باشد.

 

رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران

این مبارز انقلابی رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران را رهبری امام خمینی (ره) دانست و عنوان کرد: سخنان رهبری همچون امام خمینی(ره) و بینش عمیق ایشان در تمام مسائل، یکپارچگی و وحدت مردم دو عامکل اصلی این پیروزی بود.

 

رسولی در پایان تفاوت این انقلاب با دیگر انقلاب‌ها در سطح جهان را خدا محوری خواند و خاطرنشان کرد: شروع و حرکت این انقلاب براساس خدامحوری بود و بحث دنیا و مسائل دنیوی نبود. مردم در تبعیت از فرمایشات امام خمینی(ره) و در جهت برپایی یک حکومت اسلامی گام نهادند و تمام ملاک شان استمرار حکومت اسلامی بود.

 

اکنون که در آستانه برگزاری جشن آغاز ۳۹ سالگی انقلاب قرار داریم، آمال و آرزوی ملت ایران همان استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است و آینده را بسیار روشن و امید بخش می‌داند , همان‌طور که رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش فرمودند، مردم در روز 22 بهمن با حضور در خیابان‌ها جواب حرف‌ها و تهدیدات دشمن را به خوبی می‌دهند.

♥ نوشته شده در دوشنبه بیست و پنجم بهمن ۱۳۹۵ ساعت 12:6 توسط سمانه قلی پور :

پایگاه خبری آسمانه خبر...
ما را در سایت پایگاه خبری آسمانه خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asemanehkhabara بازدید : 16 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396 ساعت: 13:58